Інформаційний день програми “Горизонт 2020” у Прикарпатському національному університеті

23 жовтня 2018 у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбувся інформаційний день-тренінг, де були озвучені покрокові інструкції щодо оформлення заявок на участь у програмі «Горизонт 2020», а також показані можливості випробувати себе в ролі експерта, який оцінюватиме представлені на розгляд проекти.

Учасники інформаційного дня дізнались про відкриті конкурси напрямку “Нанотехнології, сучасні матеріали та передові промислові виробництва”, які висвітлив Любомир Никируй.

Крім того, було озвучено інформацію про гранти Європейської ради досліджень (Валентина Андрущенко, НКП «Європейська Рада з наукових досліджень»Національний центр зі співробітництва з Європейським Союзом у сфері науки та технологій ДП «Укртехінформ»); про критерії, якими керуються експерти, оцінюючи конкурсні пропозиції (Артур Воронич, директор Центру міжнародного співробітництва, координатор НКП «Безпечна, чиста та ефективна енергетика», ІФНТУНГ); нові можливості у конкурсах за напрямом «Дії Марії Кюрі для розвитку навичок, навчання та кар’єри» (Галина Лазько, НКП «Дії Марії Кюрі для розвитку навичок, навчання та кар’єри», НУ «Львівська політехніка»); про каскадне фінансування й пошук однодумців для реалізації своїх ідей (Іван Кульчицький, НКП « Інформаційні та комунікаційні технології», НУ «Львівська політехніка»), про актуальні тематики, особливості та перспективи участі у конкурсах за напрямами Future and Emerging Technologies та Inclusive, Innovative and Reflective Societies (Оксана Заремба, НКП «Інклюзивні, інноваційні та розумні суспільства» і «Майбутні і нові технології», НУ ім. І.Франка).

 

Проте вся ця інформація стане в пригоді тільки тим, хто наважиться зробити перший крок в опануванні мистецтва презентації своїх проектів. Тому І.Кульчицький застеріг колег від зневіри та низької самооцінки й наголосив: «Ви можете конкурувати з європейськими організаціями, а щоб успішно конкурувати, ви маєте почуватися європейцями». Участь українських науковців у спільних проектах із західними партнерами дає для цього всі підстави.

 

Презентації можна скачати за посиланням